Bevallingen

BEVALLEN ZONDER MEDISCHE INDICATIE

Verloopt jouw zwangerschap zonder complicaties? Dan kun je bij ons komen bevallen zonder medische indicatie. Wij zullen je vanaf dat je aankomt totdat je vertrekt zorgvuldig begeleiden in combinatie met de kraamzorg die 24/7 in ons kraamhotel voorhanden is zodat je jezelf nergens zorgen over hoeft te maken. Naast dat je in ons Kraamhotel van de nodige rust en ontspanning kunt genieten zorgen wij er ook voor dat je op een luxe wijze verzorgt zal worden tijdens je verblijf.

Je partner kan uiteraard op de zelfde kamer of suite als jij verblijven. Verder zullen zowel jij als je partner uitgenodigd worden voor een aantal gezellige avonden waar je ervaringen kunt delen en kennis kunt maken met andere koppeltjes die in ons Kraamhotel verblijven. En daarnaast zul je ook regelmatig een gesprek hebben met de verloskundigen van het Kraamhotel om ervoor te zorgen dat je tot in de puntjes voorbereid bent op de bevalling.

Bij het bevallen zonder medische indicatie kun je kiezen voor een natuurlijk bevalling, een waterbevalling, het Roma-rad of middels een baarkruk. Hiervoor kun je uiteraard advies vragen aan de verloskundigen van het Kraamhotel. Op deze manier kun je dan de beste beslissingen maken voor je bevalling. Houd er rekening mee dat een bevalling een invloedrijke gebeurtenis is en dat je deze voor de rest van je leven met je mee zult dragen.

-Natuurlijke bevalling: anesthesie en gynaecologische ingrepen worden vermeden om ervoor te zorgen dat het lichaam zoveel mogelijk zelf het werk doet.

-Waterbevalling: Neemt meestal plaats in een bevallingsbad en is minder pijnlijk dan een natuurlijke bevalling.

-Roma-rad: Is een verticale bevalling met als voordeel dat de zwaartekracht de bevalling zal versnellen.

-Baarkruk: Is een zittende bevalling waarmee de perskracht vergroot zal worden en de bevalling dus sneller zal verlopen.

WAT ALS ER EEN COMPLICATIE OPTREED?

Wanneer er tijdens je verblijf in het Kraamhotel een complicatie optreedt zul je direct overgebracht worden naar vragenverloskundige afdeling van het Kraamhotel waar onze verloskundigen voor je klaar zullen staan. Wij zijn in het bezit van alle apparatuur en benodigdheden om je op dit gebied zo goed mogelijk te kunnen behandelen.

Mocht het zijn dat er een chirurgische ingreep nodig zou zijn, dan zal je in een handomdraai naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis worden vervoerd. Voor het vervoer zullen echter wel extra kosten in rekening worden gebracht. 

BEVALLEN ZONDER PIJN

Ben je bang van de pijn die je kunt ervaren tijdens de bevalling? Of heb je besloten helemaal geen pijn te willen ervaren wanner je jouw kindje op de wereld gaat zetten? In beide gevallen kunnen wij je daar bij helpen en van een goed advies voorzien.

Je kunt bij ons namelijk kiezen voor diverse vormen om de pijn te bestrijden zoals massage tijdens de pijnlijke weeën. Een warm bad wat de pijn van weeën zal verminderen. Hypnose waarmee je de bevalling bewust ervaart maar zonder pijn. Lachgas waarmee je de pijnlijke weeën aanzienlijk mee kunt verminderen. En tot slot, een epiduraal ofwel ruggenprik die ervoor zal zorgen dat je zowel de weeën als de pijn tijdens het bevallen niet meer zult voelen.

Zoals je ziet zijn er opties genoeg om zonder veel pijn te kunnen bevallen, maar de keuze is uiteraard aan jou.

 

Wat is een kraamhotel | Verblijfsaanbod | Contact